Vad ska vi göra på första dejten?

May 03, 2018

När man ska planera en första träff är det inte alltid så enkelt att få inspiration till vart man ska mötas och vad man ska göra under dejten. Försök att hitta en plats och en aktivitet som känns bekväm för er båda.

Ta en promenad

Om vädret är fint den dagen ni ska på dejt, varför inte ta en promenad? Det du kan tänka på är att undvika bullriga platser så som en stor gata och istället kanske gå till en park där du har träd och trevliga lite ställen att sitta ned på en stund. Glöm dock inte: kolla alltid väderprognosen först - det är inte så kul om det börjar regna när man väl är ute.

Träffas på ett café

Vanligtvis så brukar de flesta första dejterna äga rum på en bar, en restaurang eller på ett café. Ett café kan nog enligt oss vara det bästa alternativet för detta tillfälle, eftersom det är en neutral plats. Ni kan vara lite enskilda men samtidigt har du människor omkring dig. Efteråt kan du fortfarande välja om du vill gå till en restaurang och äta middag tillsammans eller om du kanske hellre går till en bar och tar en drink!

Gå på bio

Det kan hända att man inte riktigt vet vad du ska prata om på första dejten. Då kan det vara ett bra alternativ att gå på bio. Om du är lite för blyg eller nervös och känner att du inte kan spendera hela kvällen med att prata med din dejt, kan du istället bara sitta bredvid honom eller henne och se på filmen. Kanske kan du lägga handen på den andra personens hand och efter filmen har ni ett aktuellt samtalsämne att prata om!