Recension C-Date

C-Date fyller en lite speciell nisch i floran av dejtingsidor. Det är nämligen en dejtingsida för dig som är ute efter korta relationer eller sexuella möten utan förpliktelser.

Bakom C-Date står företaget Interdate S.A. De är baserade i Luxemburg och driver endast C-Date.

Exakt hur många svenskar som är medlemmar på sidan finns det tyvärr ingen information om. Däremot är relationen mellan medlemmar som är kvinnor och män ungefär lika, med viss övervikt mot män.

FördelarNackdelar
  • Medlemskap är gratis för kvinnor 
    En av få seriösa dejtingsidor med den här inriktningen 
    Anonym och säker plattform där du avgör vilka av dina uppgifter som redovisas för andra användare
  • Ingen mobilapp 
  • Män måste betala för medlemskap.

Hur funkar C-Date Sverige?

Registreringsprocessen hos C-Date är väldigt enkel och tar inte mer än ett fåtal minuter oavsett om du är man eller kvinna.

När du registrerar dig får du uppge hur gammal du är, vilken kroppsform du har och dina intressen. Det ligger i linje med hur det vanligtvis fungerar när man registrerar sig på en dejtingsida.

Däremot finns en stor fördel i att vara kvinna i det att medlemskapet då är gratis. Som man måste man betala för att få tillgång till dejtingsidans alla funktioner.

Syftet med C-Date är alltså att erbjuda människor möjligheten till diskreta och snabba träffar. I och med detta har sidan en del funktioner som man inte hittar hos många andra dejtingsidor.

Till exempel så finns möjligheten att låta sin publika profil vara anonym. Man kan välja att dela foton med specifika användare först efter att man haft skriftlig kontakt.

Man väljer om foton ska synas för andra medlemmar när man laddar upp dem.

En annan unik funktion låter en beskriva vad man har för sexuella preferenser. Det gör man genom att man väljer mellan ett stort antal bilder som inkluderar handklovar, blommor, bananer m.m.

Användarupplevelse

En stor andel av profilerna som man hittar på C-Date är anonyma och saknar bild. Inte särskilt överraskande med tanke på sidans huvudsakliga syfte.

Trots detta höll många av profilerna hög kvalitet i det att medlemmarna överlag har varit noggranna med att fylla i sina preferenser och profiler fullständigt. Det ger en antydan om att andelen fejkprofiler är låg.

Matchningsförslag ges som vanligt utifrån de preferenser du anger i profilen. Det kommer att finnas nya förslag varje gång du loggar in.

Intrycket av C-Date är att kontaktmöjligheterna är många. Faktum är att testprofilen (kvinna, 34 år gammal, normal figur) fick förfrågningar utan något fotografi.


        ⬇SUGEN PÅ EN DEJT? BESÖK VÅR TOPPSAJT OCH HA KUL MED DEJTANDET!⬇

Visit C-Date

Tips för C-Date

Om du kan tänka dig att ha en publik profilbild så är det såklart en stor fördel, men med tanke på hemsidans inriktning så är det fullt förståeligt om du inte vill det.

Var ärlig när du fyller i dina preferenser och din profil, på så sätt ökar chansen att du matchar med någon som har samma önskemål som du.

Att inte vara sanningsenlig kring hur du ser ut och vem du är riskerar såklart att leda till besvikelser och obekväm stämning när du väl träffar någon, och det tjänar väl ingen på?

Kan man använda C-Date gratis?

C-Date är helt gratis för kvinnor. Det betyder att de kommer åt alla funktioner utan att betala ett öre.

Som man måste man ha ett betalt medlemskap för att överhuvudtaget kunna kommunicera med andra medlemmar.

Vid sidan av det så innebär ett medlemskap ett mått av ökad säkerhet i och med att man måste bekräfta sin folkbokföringsadress m.m. Alla dessa uppgifter behandlas självklart anonymt.

Det finns tre olika alternativ att välja mellan för att bli medlem.

6 månaders medlemskap kostar 199:-/mån. 3 månader kostar 299:-/mån. Till sist kan man också prova på hemsidan i 15 dagar för en summa om 49:-.

Säkerhet på C-Date

Det är du som avgör vilka personliga uppgifter som ska synas när du registrerar dig hos C-Date. Dina kortuppgifter, adress, telefonnummer och andra uppgifter behandlas anonymt och syns inte för några andra användare.

Använd sunt förnuft när du väl bestämt dig för att träffa någon. Träffas först på en offentlig plats och berätta gärna för en nära vän vad du gör och var du kommer att befinna dig.

Avregistrerar sig från C-date gör man genom att skicka epost till en speciell mailadress. Man uppger att man vill avsluta sitt medlemsskap och därefter raderas alla uppgifter som sidan har om dig.