Recension Elitsinglar

Elitsinglar är en dejtingsida avsedd för ambitiösa singlar med höga mål både i yrkes- och kärlekslivet. Att matcha människor med höga krav både på sig själva och andra har Elitsinglar gjort sedan år 2013.

Sidan drivs av Spark Networks Services GmbH, ett företag baserat i Berlin som driver ett flertal nischade dejtingsidor. Förutom Elitsinglar står de bakom bland andra JDate, Christian Mingle och eDarling.

Idag har Elitsinglar fler än 13 miljoner medlemmar, utspridda i 25 länder. Alla profiler kontrolleras manuellt och matchningsalgoritmen sägs vara baserad på vedertagen forskning om vad som får människor att hålla samman i långvariga relationer.

Häng med så tittar vi närmare på Elitsinglar så att du kan avgöra om sidan eventuellt kan vara din väg till äkta kärlek.


Fördelar

  •     Om du tillhör målgruppen är det en fördel med sidans tydliga nisch 
  •     Lättnavigerad och överskådlig sida Väl valda matchningar om du genomfört personlighetstestet och        varit noggrann med din profil

Nackdelar

  • Dyrt att vara medlem 

  • Långa bindningstider för medlemsskap

BESÖK ElitSinglar

Hur funkar Elitsinglar?

Att registrera sig hos Elitsinglar gör man genom en standardprocess som de flesta dejtingsidor använder sig av. Fyll i namn, kön och vilken typ av människor det är du söker.

Med registreringsprocessen avklarad är det bara att luta sig tillbaka och vänta på en flod av matchningar, eller?

Nej, riktigt så enkelt är det inte. Elitsinglar jobbar genom att de tar fram matchningsförslag. För att kunna göra det tillfrågas man om att genomföra ett personlighetstest.

Personlighetstestet bygger på ganska ordinära frågor som till exempel vad man tycker om att göra på fritiden, vad man brinner för och nyckelord som beskriver en själv.

Användarupplevelse

Elitsinglar har som mål att matcha ambitiösa och likasinnade människor med varandra. Om man varit noggrann när man gjort personlighetstestet och fyllt i sin profil väl så får man passande matchningsförslag.

Mycket riktigt består matchningsförslagen av människor med högt uppsatta positioner som läkare, forskningsledare och landskapsarkitekter.

Elitsinglar låter dig sen filtrera dina matchningsförslag utifrån ett antal olika kriterier som ålder, längd och avstånd. All grundläggande data presenteras på ett överskådligt vis bredvid varje föreslagen matchning.

Sidan är lättnavigerad. Längst upp på sidan kan du direkt och snabbt klicka dig in och se nya meddelanden samt en lista över alla matchningsförslag sidan letat fram åt dig sedan du senast var inloggad.

BESÖK ElitSinglar

Tips för Elitsinglar

Elitsinglar är ju en väldigt nischad dejtingsida men de bästa råden för hur man ska få det bästa resultatet av sin vistelse där är i grund och botten desamma som alltid gäller.

För profilbilden rekommenderas att du använder ett foto där ditt ansikte syns klart och tydligt och där du ler och ser öppen ut.

Svara ärligt på frågorna i personlighetstestet. Tänk inte att du ska maxa antalet potentiella matchningar. Kvalitet är viktigare än kvantitet. Målet är ju att du ska hitta någon du verkligen passar ihop med, eller hur?

Kan man använda Elitsinglar gratis?

Du kan registrera dig och få en grundläggande inblick i hur Elitsinglar fungerar utan att betala för ett premiumkonto men nyttan du kommer att ha av sidan kommer att vara kraftigt begränsad.

Elitsinglars inriktning är ordentligt nischad vilket avspeglar sig i att man appellerar till singlar som är villiga att betala för sig.

Gratisalternativet begränsar dig på så sätt att du varken kan se andra profilers foton eller skriva meddelanden - vilket såklart betyder att, om ditt mål är att träffa någon, är det kostnadsfria alternativet i praktiken meningslöst.

Ett betalt medlemskap finns att tillgå i tre olika nivåer: Premium Light, Premium Classic och Premium Comfort. Varje nivå ger dig tillgång till olika fördelar.

Premium Light kostar 499:-/mån, har en bindningstid på 3 månader och låter dig se andra profilers foton och kommunicera fritt.

Premium Classic kostar 199:-/mån och bindningstiden är 12 månader. Förutom allt som du får med ett light-konto kan du också se vilka som besökt din profil samt om de du skrivit till har läst dina meddelanden.

BESÖK ElitSinglar

Säkerhet på Elitsinglar

Förutom att alla profiler på Elitsinglar kontrolleras manuellt så har man också ett gediget bedrägerifilter som sägs blockera 999 av 1000 ogiltiga profiler.

Vid sidan av mekaniska och manuella säkerhetsåtgärder som de ovan så finns också en tämligen utförlig guide för hur du dejtar på ett säkert vis samt hur du gör för att upptäcka uppenbara felaktigheter.

Guiden innehåller handfasta tips som att man ska vara mycket försiktig om någon som man inte känner ber om pengar, att man första gången ska mötas på en säker, offentlig plats m.m.

När man haft lyckan att hitta kärleken så kan man enkelt radera sin profil via kontoinställningarna.


Det enda man behöver göra för att avsluta kontot och varje spår av att man varit registrerad är att svara på en fråga om varför man väljer att avsluta (från en lista av alternativ). Glöm dock inte att säga upp ditt Premiummedlemskap först.