Recension Singles50

Singles50 har äntrat marknaden med ett unikt koncept genom att rikta in sig på äldre dejtingsugna. Det får såklart anses som positivt i en dejtingvärld som premierar ungdomlighet.

Precis som namnet avslöjar är det människor kring 50 och uppåt som i första hand har någonting att hämta hos Singles50 (fast en enkel sökning visar många profiler i 40-årsåldern).

Sidan drivs av företaget be2 S.à.r.l., ett tyskt företag som förutom Singles50 också ligger bakom den stora dejtingsidan Be2.

Människor över 40 är tyvärr en grupp som varit lite undanskuffad i världen av dejtingappar. Singles50 uppfyller i och med det ett sedan länge underskattat behov.

Det märks, för sidan har tusentals medlemmar och ger fina förutsättningar att få matchningar oavsett om man bor i en storstadsregion eller i mindre tätbefolkade områden.

Fördelar

  • Väl utformat personlighetstest som ger lovande matchningar 
  • Uppfyller en nisch som länge varit sorgligt förbisedd 
  • Populär dejtingsida

Nackdelar

  • Dyr månadskostnad för medlemsskap med kortare bindningstider
Fördelar
  • Väl utformat personlighetstest som ger lovande matchningar 


  • Dyr månadskostnad för medlemsskap med kortare bindningstider

BESÖK Singles50

Så fungerar Singles50 Sverige

Att registrera sig hos Singles50 innefattar två moment. Det första består av att man fyller i den mest grundläggande informationen om sig själv: kön, längd, ålder etc.

Det andra momentet består av ett personlighetstest som innehåller totalt 34 frågor. Det tar ungefär 15 minuter att besvara och är avsett att hitta passande matchningsförslag.

Testet ligger också till grund för en matchningspoäng som man kan se på varje bild i de profiler man besöker. Ju högre poäng, desto mer har du och den person du tittar på gemensamt.

Användarupplevelse

Singles50 är en positiv överraskning. Överraskningen består mest i att singlar över 40 verkligen tycks ha upptäckt det fina med nätdejting.

Det finns gott om medlemmar att inleda konversationer med och det kommer från någon som testar hemsidan från Västerbotten!

Utöver det positiva i att upptäcka att det finns hopp även som äldre singel så är hemsidan i sig väl designad på ett sätt som underlättar överblick och kommunikation.

Varje gång man loggar in på hemsidan får man nya matchningsförslag. Man ser också tydligt när någon har besökt ens profil och om någon har skrivit till en.

Besök Singles50

Tips för Singles50

Se till att spendera tid på att besvara frågorna i personlighetstestet noggrant. Det kommer att löna sig!

Var lika noggrann i ditt val av profilbild. Välj en bild där ditt ansikte syns tydligt och där du ger ett öppet intryck. Komplettera sen din profil med foton där du syns i helfigur.

Ärlighet varar längst. Syftet är att hitta matchningar som du klickar med. Ju ärligare du varit i din profil desto bättre chans är det att det funkar när du väl träffar någon i verkligheten.

Kan man använda Singles50 gratis?

Det går att använda hemsidan gratis för både kvinnor och män, dock med begränsad tillgång till hemsidans alla funktioner.

Som gratis medlem ser man inte profilbildernas foton ordentligt och man kan bara skicka ett meddelande till någon man vill ha kontakt med.

Som premiummedlem kan man kommunicera fritt, se vilka användare som har besökt ens profil och se alla foton.

Prissättningen för medlemskap ligger i linje med vad de flesta jämförbara dejtingsajter erbjuder. Man har tre olika alternativ att välja mellan och det enda som skiljer sig åt mellan dem är bindningstiden.

En bindningstid på 3 månader ger en månadskostnad på 479:-. Binder man istället upp sig i 6 månader så betalar man 319:-/mån. Det billigaste alternativet är 12 månader a' 199:-/mån.

BESÖK Singles50

Säkerhet på Singles50

Vad gäller säkerheten så är du anonym tills du själv väljer att inte vara det. När du väl väljer att träffa någon så är det alltid bra att förhålla sig till ett antal nyckelregler.

Uppge inte exakt vart du bor förrän du vet att du kan lita på den du träffar. Ses på en offentlig plats första gången ni ses och berätta gärna för en vän vad du ska göra.

För att avsluta ditt medlemskap hos Singles50 börjar du med att inaktivera din profil. Det gör du enkelt under dina profilinställningar. När det är avklarat så är din profil osynlig för andra medlemmar.

För att slutföra hela processen skickar du ett mail till Singles50 där du ber dem radera alla dina personliga uppgifter. Sen är det färdigt och det är som om du aldrig varit medlem.